« Takaisin

UUSI TUULIA MESSUKESKUKSESTA

Kevätmessut Helsingissä tarjosi vierailijoille varaslähdön kesään uusin ideoin, tuoksuin, mauin ja elämyksin.

Messut koostuivat viidestä eri teemasta, joista suurimman pinta-alan sai Kevät Puutarha. Siellä tarjottiin kaunista silmänruokaa ja viherpeukaloille kesäunelmia. Kauniita kukkia, taimia, mukuloita ja sipuleita oli kaikissa väreissä. Mukaan sai myös tietoa ja välineitä kasvattamisen tueksi. Hallissa oli upeita suihkulähteitä, upeita viheralueita ja mielenkiintoinen luola monille aisteille. Koristelussa ei oltu unohdettu 100-vuotiasta Suomea.

 

Koti-, Mökki- ja Sisustus-osastoilla oli, ideoiden ja ratkaisujen lisäksi, paljon seutu- ja aluemarkkinointia. Kunnat houkuttelivat uusia mökkiläisiä, matkailuyrittäjät esittelivät omaa tarjontaansa ja rakentajat hienoja saunoja, ulkokeittiöitä, paljuja, laitureita ym.

 

Lähiruoka&Luomu osastolta löytyi eri puolilta Suomea tulleiden yritysten tuotteita. Pohjois-Karjalasta oli mukana neljä yritystä, kolme leipomoalan ja yksi jäätelön valmistaja. Osaston valikoimissa oli mm. marjaa, hunajaa, juustoja, makkaroita ja jauhoja. Olipa Lidlkin mukana omilla luomuja Reilunkaupan tuotteilla.

Minulle uudet, mielenkiintoiset tuotteet oli tehty Öljyhampusta. Öljyhamppua voisi kasvattaa myös meidän seutukunnalla. Kasvin siementen ravitsemukselliset ominaisuudet ovat paremmat kuin soijalla. Se sisältää omega 6 ja 3 juuri oikeassa suhteessa (3:1), kaikki elimistölle välttämättömät aminohapot sekä 12 muuta aminohappoa, tärkeää gammalinoleenihappoa 4% (GLA) ja stearidonihappoa 2% (SDA), lehtivihreää ja 30% kuitua. E-vitamiinia on enemmän kuin pellavansiemenessä. Ja koko paketti elimistölle helposti imeytyvässä muodossa!

Olisiko Pohjois-Karjalassa kiinnostusta öljyhampun viljelyyn? Olisiko elintarvikeyrityksillä kiinnostusta ottaa öljyhamppu mukaan tuotekehitykseensä ja tuottaa uutta innovatiivista superruokaa?

 

Kevätterveisin Riitta Kinnunen