« Takaisin

Terveisiä Alihankinta-messuilta

 Pasi Karjalainen / PK-Levy ja Jari Kaltiainen / Jalosteel

 

Oli hienoa, että Pielisen Karjalasta oli jälleen tuttuja yrityksiä mukana Tampereella Alihankinta 2017 -messuilla omalla osastolla A320 yhdessä muiden pohjoiskarjalaisten yritysten kanssa. Tapahtuma oli tänä vuonna hieman myöhäisempään ajankohtaan eli syyskuun lopulla 26. – 28.9.2017.

Mukana osastolla oli PIKESin lisäksi Pielisen Karjalalasta kaksi yritystä. Tänä vuonna tapahtuma ei vetänyt niin runsaasti kävijöitä kuin edellisenä vuonna. Ensimmäisenä päivänä kävijöitä oli runsaat 4800 ja seuraavana päivänä jo lähes 8000. Kaiken kaikkiaan messuilla vieraili tänä vuonna 17 684 kävijää.

Tilaisuuteen valmistauduttiin yhdessä yrittäjien kanssa ja osastorakenteita oli Pohjois-Karjalan teeman alla hieman muunnettu yhtenäisemmiksi ja ilmettä uudistettu.

Kaikkein merkittävimmän osuuden tapahtuman annista yritykset toteuttavat itse. He ovat läsnä omine osaajineen ja tuotteineen ja hakevat aktiivisesti kontakteja uusia asiakkuuksia löytääkseen.

Tänä vuonna oli yrittäjien, Jari Kaltiainen ja Pasi Karjalainen mukaan hieman enemmän potentiaalisia asiakkaita ja kiinnostuneet ostajat tiedustelivat yrittäjiltä ”Mikä on heidän kapasiteettitilanne?”. Positiivien viesti sinällään, koska kyselijöiden joukossa oli esim. yrityksiä Tampereen seudulta.

       
   
     
 

Messurakenteet ja osasto luo puitteet, joissa asiakkaat ovat tavoitettavissa, mutta erittäin keskeisessä merkityksessä on tässäkin yritysten oma aktiivisuus.

Seminaareissa tarjontaa oli kumppaniverkoston kehittämisestä – Teollisuuden digitalisaatioon sekä verkostoitumistapahtuma teollisuudelle ja Startup-yrityksille.

Karjalainen Kauppamies Kansainvälistyy – Teollisuuden vireä tulevaisuus -ohjelma on tiiviisti mukana Pielisen Karjalan teollisuuden kehityksessä. Projektin tavoitteena on tukea pieniä ja keskisuuria teollisuusyrityksiä kilpailukyvyn kehittymisen, kasvun ja kansainvälistymisen osa-alueella.

 

Tutustu toimenpiteisiimme: http://www.pikes.fi/karjalainen-kauppamies-kansainvalistyy

 

Tulossa: Elintarviketeollisuuden kanssa tutustutaan Anuga 2017 messuihin Köln Saksassa lokakuun 8. – 11.10.2017.

Toiminta hankkeen osalta ulottuu 31.12.2017 saakka.

 

Kerro mitä yrityksesi kehittämisen eteen voisin tehdä. Ota yhteyttä!

Hannu Räsänen
Yritysasiantuntija
puh. 040 128 9339
hannu.rasanen@pikes.fi